Positive FIT

Positive FIT is een sportieve, preventieve training voor mensen in een beginfase van o.a.

Parkinson, dementie of niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Het is belangrijk dat u mobiel bent en interesse heeft in bewegen. Dit programma bieden we aan op diverse plekken in Zuid-Limburg, in Sittard, Landgraaf en Maastricht.

Hoe ziet Positive FIT eruit?

Positive FIT volgt u in een groep. De rode draad in het programma is sporten. In het programma werkt u aan uw eigen doelen in uw eigen tempo. Het doel is dat u handvatten krijgt om lichamelijk en geestelijk actief te blijven, zodat u zoveel mogelijk zelfstandig kunt blijven functioneren. Verder kan Positive FIT uitgebreid worden met behandeling. Positive FIT bestaat uit:

Sportactiviteiten

Tijdens de sportactiviteiten werken we aan uw coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht en snelheid (CLUKS). We doen in de ochtend themagerichte sportactiviteiten in groepsverband onder begeleiding van een bewegingsagoog. Na de lunch doen we wandelen en op het eind van de dag cognitieve activiteiten of fitness.

Cognitieve activiteiten

Met diverse oefeningen en spellen stimuleren we het geheugen. Denk aan geheugentraining, denkspellen en cognitieve fitness. Bij cognitieve fitness combineren we bewegen en geheugenoefeningen.

Behandeling

Het is mogelijk om Positive FIT uit te breiden met behandeling, als u een GZSP-indicatie heeft. Onze fysiotherapeuten helpen u om soepeler te bewegen, onze logopedisten ondersteunen bij spraakproblemen en onze ergotherapeuten zijn er om u te helpen bij de gewone dagelijkse bezigheden. Naast de hiervoor genoemde behandelaren kunt u ondersteuning krijgen van een Specialist ouderengeneeskunde, Parkinsonverpleegkundige of Bewegingsagoog.

Meer weten of aanmelden?

Heeft u vragen over ons aanbod op het gebied van Positive FIT? Bel dan naar 045- 2310 310. Aanmelden kan via het aanmeldformulier of stuur een e-mail naar info@novizorg.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Dementie

Parkinson

Kwetsbare volwassenen en ouderen

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)

Herkent u zichzelf of een van uw naasten in de verhalen of beschrijvingen?

We helpen u graag met het vinden van ondersteuning die bij u of uw naaste past.

U kunt zich aanmelden door onderstaand formulier in te vullen, of door contact op te nemen met afdeling Zorgbemiddeling.