PPEP4ALL

Leren omgaan met een chronische ziekte.

PPEP4ALL (Patiënt en Partner Educatie Programma voor Alle chronische ziekten) is er om u en uw naasten te ondersteunen. Dit educatieve programma helpt u om op een gezonde manier om te gaan met de geestelijke en maatschappelijke gevolgen van uw ziekte. 

U leert hoe u de controle over uw eigen leven kunt behouden en de kwaliteit van uw leven kunt verbeteren, naast uw reguliere medische behandeling. Samen met uw naasten ontdekt u hoe u een positieve invloed kunt hebben op uw dagelijks leven en beter kunt omgaan met de uitdagingen die uw ziekte met zich meebrengt.

Of u nu te maken heeft met parkinson, niet-aangeboren hersenletsel, dementie of een andere chronische aandoening – PPEP4ALL biedt u en uw naasten de steun die u nodig heeft.PPEP4AL

In dit programma leert u:

Hoe ziet het programma eruit?

PPEP4ALL bestaat uit 8 bijeenkomsten, één per week,  die elk ongeveer 2 uur duren. Daarnaast is er drie maanden later een afsluitende bijeenkomst. Elke bijeenkomst heeft een standaardopbouw van 5 vaste onderdelen.

De bijeenkomsten beginnen met het bespreken van de thuiswerkopdracht. Daarna wordt nieuwe informatie gedeeld over het thema dat die dag centraal staat. Vervolgens gaan we in een oefening aan de slag en krijgt u een opdracht mee voor thuis. Tot slot vertellen we iets over het thema van de week erna.

De groepen bestaan uit 5 tot 7 personen en worden begeleid door gecertificeerde trainers, die ook bij NOVIzorg werken en ervaring hebben met de doelgroep. De patiënten en hun partners zitten in aparte groepen, die wel op hetzelfde tijdstip gepland zijn. Een patiënt kan ook meedoen zonder partner en andersom.

Kost PEPP4ALL geld?

Omdat we bij NOVIzorg starten met een proefproject is deze training gratis voor u en uw partner. U heeft wel 2 boeken nodig die u zelf moet betalen. De boeken kosten €35,- per stuk.

Interesse?

Indien u nog vragen heeft of als u zich wilt aanmelden, dan kunt u contact opnemen via:

Herkent u zichzelf of een van uw naasten in de verhalen of beschrijvingen?

We helpen u graag met het vinden van ondersteuning die bij u of uw naaste past.

U kunt zich aanmelden door onderstaand formulier in te vullen, of door contact op te nemen met afdeling Zorgbemiddeling.